transparent 75x74

01 large logo

transparent 75x74

transparent 75x74

transparent 75x74

transparent 75x74

Rootstime Jan2014

Niecie - Wanted Woman

Niecie verlaat ‘the Motor City Detroit’ om (nu drie decennia geleden) in de jaren ’80 naar de ‘Windy City Chicago’ te verhuizen, waar de blues een plaats vonden in haar hart. Van West naar Oost… Niecie treedt op in Las Vegas (met shows in de ‘Hacienda’, ‘Sahara’, ‘Aladdin’ en in de ‘San Remo Hotels & Casino’s’) en in California (met shows in de Los Angeles’ blues scene). In Boston treedt ze op en studeert ze aan het ‘Berklee College of Music’. Maar, uiteindelijk verkiest ze Nashville, de hoofdstad van de muziek. Hier neemt ze drie albums op. In deze periode heeft Niecie op het podium kunnen staan met Koko Taylor, “Magic Slim & Teardrops”, Larry McCray, Shaun Murphy en Johnny Neel en trad ze wereldwijd  op in FR, DE, UK en CA. In 1997 is Niecie het éérst te horen als blues songwriter op het blues compilatie album “Blues Deluxe” (Mona Lisa Records). Haar debuut album “Peace Of My Mind” neemt ze op en produceert ze samen met producer / drummer Nioshi Jackson (E.C. Scott, Scott Holt, Trisha Yearwood, Larry Carlton). Gitaristen zijn Larry McCray, Shane Theriot (“Neville Brothers”), Mike Durham (“Dave Matthews Band”) en Chris Anderson (“Outlaws”). Bassisten zijn Willie Weeks (Eric Clapton, Etta James), Chris Kent (Larry Carlton, Kirk Whalum) en Manny Yanes (Patti Labelle, “Neville Brothers”, Robert Palmer). Johnny Neel (“Allman Brothers”, “Government Mule”, “Blue Floyd”) is de keyboardspeler. In 2011 brengt Niecie “Beyond The Surface” uit met Nioshi Jackson (co-producer en drums), Johnny Neel (keys), Mike Durham (gitaar), Jody Nardone (keys), Steve Forrest (“Wooten Brothers”), Calvin Turner en Jerry Navarro (“Charles Walker and the Dynamites”) – bassisten. Extra gitaristen: Shaun Bayles, Shean Smith en Adam Agati. Percussie en backings: Crystal Taliefero (Billy Joel, Bruce Springsteen, John Mellencamp, “Faith Hill”).

"Wanted Woman", is Niecie's nieuwe CD en is door de legendarische “Allman Brother” Johnny Neel geproduced. Neel speelt zelf ook mee op het album (keys, B3 en percussie). De andere muzikanten zijn Chris Anderson (“Outlaws”) op gitaar, Dennis Gully (“Dr. Hook”, “Alabama”) op bas en Daryl Burgess (Bernard Allison, T. Graham Brown) als drummer. Extra gitaristen zijn Danny Hamelin (Tim Gonzales, Johnny Neel) en Jon Conley (Kenny Chesney). De background vocals zijn gedaan door Kim Morrison (Percy Sledge, Etta James). Op het album staan tien songs, waarvan er acht originele nummers zijn, die Niecie gedeeltelijk samen met Neel schreef. De nummers zijn een mix van soul, R&B en rock. De opener 1”Traffic Light”  van het album is meer rock dan blues, met een klassieke baslijn en drijvende zware drums. De titel track 3”Wanted Woman” is een van de drie nummers die Niecie zelf schreef en dat hoor je in haar zang. Johnny Neel begeleidt heel subtiel op piano en orgel en later in het nummer, zijn het de backings die zorgen voor de passende vocale harmonieën. Een tweede nummer van Niecie is 8”Typical Chick”, een opgewekte roadhouse song, met donderde drums, een honky tonk piano en meerdere aangename gitaar solo’s. De twee covers op het album zijn uit 1960, 4”Crying For My Baby” (Harold Burrage) en 9”Mother Nature” (Milton Campbell). De teksten van Burrage zijn tijdloos en Niecie brengt ze met heel veel soul in haar stem. De vaak gecoverde track van Little Milton, duurt meer dan negen minuten, door de fantastische keyboard partij van Johnny Neel en de meerdere ‘Zeppelin-achtige’ gitaarsolo’s. Deze twee covers passen vrij aardig in de overige mix op het album. Het album eindigt met 10”God’s Got This”, waarschijnlijk een autobiografisch nummer, omdat Niecie het zelf schreef. De track klinkt funky anno jaren ’70 door de zware synths, orgel, ploffende bas en de gitaren. Het nummer is geen preek, maar laat je horen waar een positieve Niecie voor staat.  

Niecie is een zangeres met een geweldige krachtige stem en met soul en R&B in haar bloed. Mede door Johnny Neel, haar toetsenman en co-componist en producer is dit derde album “Wanted Woman”, een sterk en pittig album geworden. Je voelt bij ieder nummer de ervaring die Niecie heeft opgebouwd en dat ze een zangeres is, die het op het podium ongetwijfeld waar maakt. Niecie is daarom zeker iemand, om hier, op onze festivals naar uit te kijken…   

Eric Schuurmans

Facebook  Youtube  Reverbnation  Twitter  ig logo email spottify

Popup Module

This is the Popup Module feature. Assign any module to the popup module position, and ensure that the Popup Feature is enabled in the Gantry Administrator.

You can configure its height and width from the Gantry Administrator.

More Information